Momenteel wordt er hard gewerkt aan de Trabant601.nl website. Veel pagina's zullen waarschijnlijk nog niet werken of verkeerde inhoud tonen. We hopen op korte termijn volledig live te zijn.


  • Trabant als logo bij Google

    Google viert Dag van de Duitse eenheid

Trabant als logo bij Google


Mensen die de Duitse Google hebben bezocht, hebben waarschijnlijk een leuk logo gespot op de homepage. Vanwege de Dag van de Duitse eenheid, een nationale feestdag in Duitsland hebben de mensen van Google ervoor gekozen om een aantal Trabantjes te verwerken in het logo, samen met Checkpoint Charlie in Berlijn.

 

Door de Duitse hereniging van 1990 tot één Duitsland werd een einde gemaakt aan de periode van verdeeldheid tussen de DDR en West-Duitsland. Google viert deze dag als sinds 2002 mee. Deze dag werd echter in 2004 en 2005 overgeslagen door de zoekmachine. Dit jaar fungeert dus de Trabant als logo bij Google, ’s wereld meest bezochte website.

 

Checkpoint Charlie was tijden de verdeling van Berlijn een controlepost op de grens van de Russische en Amerikaanse sector. Dit was gelegen nabij de Berlijnse Muur. Tegenwoordig kunnen mensen niet ver van Checkpoint Charlie een Trabant-Safari boeken en Berlijn per Trabant verkennen. Tevens is er sinds kort ook een Trabi-Museum te vinden.

 

bron: Google.de

Laatste Trabant nieuwsberichten